Noel Street

Maudsley Hospital Redevelopment - De Crespigny Park Facade

Location:

 

Client:

Status:

Size:

Soho, London

Real Estate Investment Management

Completed 2019

11,000 sq ft

This back to frame office scheme for REIM sought to marry the client’s desire to bring a tired and dated post modern 1980s office
block back to market with an aspirational design that was created a positive contribution to the character and appearance of the Soho Conservation Area.

Significant time and expertise was focused on the Noel Street facade, which utilises waterjet cut portland stone on the lower levels,
complementary buff brick above and a darker grey brick on the top levels. These material choices along with varying the window sizes, sought to give the building an elegent proportion, informed by a classical approach to street elevations, whilst being articulated in a strikingly contemporary manor. This is most obvious in the way the sinuous metal balcony design is continued across the portland stone cladding as a carved relief.

press to zoom
press to zoom
press to zoom